3 Temmuz 2018 Salı

merhaba, ilişik metin ilgi ve bilginize sunulur müge gülses "DÜŞÜNMENİN VE DÜŞÜNCENİN TEMEL TAŞLARI VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK" Müge GÜLSES

DÜŞÜNMENİN VE DÜŞÜNCENİN TEMEL TAŞLARI VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
MÜGE GÜLSES
Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkan Danışmanı ve (bir önceki dönem) GENEL BAŞKANI
Düşünmenin temel taşları kelime,kavram ve tanımlardır. İçeriklerini (manipülasyon, kirlilik, farklılaştırma,yalan dolan gibi) sorgularken bir yandan da zihnimizdeki önceliklerinin farkında olmalıyız.
1946 dan beri parti fikri bireyler olarak kendimizden daha önemli bir kavram olarak zihnimizde yer almıştır. Parti güç demek, vitrinde önemli isimleri içeren demek fikir demek parası olan demek ve sonunda bizi kurtaran demek şeklindeki denkleme esir olmuşuz.
Ve her şeyi partimizden bekler olmuşuz.
Halbuki M.Kemal' in bakış açısı bunun tam tersidir. "Herşeyi kendimizden bekleriz" "Kurtarıcı aramayın" der. Ve Kurucu anayasamız fikri, irfanı, vicdanı hür bireylerin mecliste yer alması ile oluşan en yetkili kurum olarak ülkeyi idare eder, sorunları çözme yönünde gereğini yapar. Gerçek demokrasinin örneğidir.
Sandık demokrasisinin aracı olan sözde parlamenter sistem, vatandaşları öteleyen yada yandaşlarına yani sadece kendine oy verenlere hizmet eden particilik sistemi, bugünün turuncu devrimleri gibi bize giydirilmiştir. 1946 da sistemin Türkiye'ye ihracı süecinde yapılan pazarlıkları hepimiz biliyoruz. Marshall yardımları, köy ens. nin kapatılması, natoya giriş, gelişmeye başlamış sanayimizin durdurulması v.b 1963 de girilen AET ile AB ye uzanan müktesabat çerçevesinde sömürgeleşmeye hızla devam edilmektedir. Düşünme diyalektiği gelişmemiş olan bizim gibi çocuk ana-babalar toplumlarında özne odaklı düşünme yani geleneksel-doğrusal düşünme tarzı ülkenin içi ve dışındaki emperyal güçlerin işlerini kolaylaştırmaktadır.
Halbuki bizim bilim toplumu olmaya ihtiyacımız var. 
Önderimizin bize bıraktığı en büyük mirasım dediği bilim ve akıl bize yol gösterecekse önce elimizdeki verileri doğru analiz etmeli ve rotamızı uygarlığa çevirirken yapılacakları birlikte tasarlamanın ön şartlarını oluşturmalıyız. Ön şartların en önemlisi siyaseten birlikte hareket edebilmenin yol yöntemlerini ortaya koymaktır. Senin partin benim partim onun bunun partisi tartışmalarının bu birlikteliğe dinamit koyduğunu 1946 dan beri anlayamadık. 
Sonunda kişi ve parti oligarşilerini eline geçiren iç dış bencil-hain-odakların elinde oyuncak olduk.
Bu gidişe karşı durmayacakmıyız? 
Tecavüz ve öldürümler kadın cocuk hayvan ayırımı yapmaksızın tüm şiddeti ile devam ederken istiklalimiz elimizden alınırken dua etmekle ağlayıp,dövünmekle gidişi durdurabileceğini düşünen varsa insan olma sorumluluğunun farkında değildir.
Bu gidiş gidiş değildir. İstikllâl marşımız bize yol gösteriyor, gereği için tüm milletin bir araya gelebilmesinin yolu önce düşünme kabızlığından kurtulmakla ve sonra birlikte plan yapmakla mümkündür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder